12:00

Skanör/Falsterbo IF

Referat: AIF Barrikaden - Skanör/Falsterbo IF

Vi startade med följande uppställning: Christian - David, Micke J, Alex, Stefan - Park, Henke, Fredrik S, Dennis - Andy och Dan

Avbytare var Mats som kom in efter 19 min och spelade resten av matchen, några minuter som högerback, därefter vänsterback och Palle som spelade hela andra halvlek i anfallet.

Precis som i förra matchen mot Bunkeflo såg det till en början katastrofalt ut med våra ögon sett. Skanör som hade ett mycket ungt lag startade på högsta växeln. De kombinerade relativt ostörda av oss bra på mittfältet och slog framför allt mycket löpbollar på anfallarna där även våra normalt snabba försvarsspelare förlorade i stort sett varje löpduell. Vi hade ytterst få anfall och kom då oftast 2 mot 6 eller något liknande. Att de inte gjorde fler mål än de gjorde berodde på många dåliga avslut. De hade massor av skott utanför och fr.a. över mål, bl.a
ett par frisparkar i bra lägen. De hade dock bara ett par riktigt klara målchanser
utöver målen i 1:a halvlek. Däremot en massa resultatlösa hörnor (se statistik nedan)

De gjorde 0-1 i den 19:e och 0-2 i den 26:e min (klar offside!). Precis innan ledningsmålet hade dock vi en hyfsat bra chans (väl egentligen den enda vi missade på hela matchen).

Vi reducerade till 1-2 i 37:e min när Andy nickade in ett ytterst väl avvägt inlägg av Stefan. Ett i det läget mycket smickrande resultat för oss. Vi började efter målet så smått få ett större bollinnehav och spela lugnare när vi väl hade den och därför kändes det verkligen jobbigt när de några sekunder före paus fick ett riktigt skitmål (Christian kan dock inte alls lastas) - 1-3 i paus således och inte mycket talade i det läget för oss.

I andra halvlek gick vi från början in och höll mycket bättre i bollen och förlade mer av spelet på deras planhalva. Spelare som nästan inte rört bollen i första halvlek var nu delaktiga i många snygga kombinationer. Vi fick också utdelning redan efter 5 min när de verkligen bjöd in oss i matchen genom en passning rakt i gapet på en fri Stefan som avslutade väldigt säkert, 2-3 i den 50:e min alltså. De hade sedan ytterligare ett par bra chanser innan vi i den 58:e min satte kvitteringsmålet. Fredik slog en hörna som de skulle rensa undan. Bollen hamnade hos Henrik som säkert slog in den.

I den 71:a min tog de på nytt ledningen på ett skott ur väldigt dålig vinkel.
Vi visade emellertid väldigt god moral och kom igen. Först gjorde David i den 79:e min en jättelång löpning som han följde upp med ett perfekt inlägg till Andy som avslutade snyggt utan chans för målvakten. Kvitterat alltså men vi nöjde oss inte med det utan i den 84:e kom nästa vackra mål. Dan slog från vänsterkanten en boll mot bortre stolpen där Andy mycket snyggt nickade in den och därmed fullbordade sitt hat-trick. 5-4 till oss alltså - ett resultat som stod sig trots ett jätteläge till kvittering minuten före slutsignalen.

Även om Skanör mattades mycket i den 2:a halvleken så var de snabba att ställa om och sprang fortfarande oftast ifrån våra backar när det blev tal om löpdueller.
Vi spelade dock nu en riktigt bra fotboll när vi hade bollen i vår ägo och skapade massor av halvchanser. Dock orkade vi väl inte riktigt jobba hem alltid, vilket i kombination med att vi spelade väldigt offensivt för att komma ikapp målmässigt
gjorde att de ofta kom i numerära överlägen när de ställt om. Christian såg dock till att de inte fick alltför många målchanser genom flera fina utrusningar (och kanske en mindre bra) och många fina klistringar.

Som framgår av såväl ovanstående som av statisiken nedan så var ju slutsiffrorna smickrande för oss men vi visade väldigt god moral, gjorde en spelmässigt bra 2:a halvlek var otroligt effektiva och gjorde också flera mycket vackra mål.

Statistik med våra siffror först: Hörnor 2-10, skott på mål 8-10, skott utanför 3-10.